• Έναρξη Προπονήσεων

  Οι εγγραφές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο, για όλες τις ηλικίες.

 • EPEE TEAM

  Η ομάδα ανδρών του Ξίφους Μονομαχίας, Βαβλέκης Νικόλαος, Τσιουμάνης Δημήτριος, Αντωνόπουλος Αλέξανδρος.

 • Ο Πρώτος

  Λεωνίδας Πύργος, ο πρώτος Έλληνας που έλαβε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες της εποχής μας.

 • Ξίφος ασκήσεως
 • fencingFOIL

  Κοντινές επαφές, πάντα με ασφάλεια...

 • Ελληνική Ακαδημία Ξιφασκίας

  Η Ελληνική Ακαδημία Ξιφασκίας είναι αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2018 στο Γαλάτσι από ανθρώπους με αγάπη για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ξιφασκία. Η έδρα του είναι στην οδό Απειράνθου 12 & Πλάτωνος, σε καινούργια κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα 160 τετραγωνικών μέτρων σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές. 

  Read more
 • FLECHE

  Η προπόνηση συνεχίζεται...

Η Ξιφασκία στο ... χρόνο

Ο πρώτος Έλληνας ξιφομάχος που κατέκτησε μετάλλιο Η ξιφασκία συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του 1896 στην Αθήνα και έκτοτε παρέμεινε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Οι γυναίκες άρχισαν να αγωνίζονται από το 1924 στους Αγώνες  στο Παρίσι. Σήμερα, οι άνδρες και οι γυναίκες αγωνίζονται ατομικά και ομαδικά και στα τρία είδη όπλων: ξίφος ασκήσεως, ξίφος μονομαχίας και σπάθη. Το ξίφος ασκήσεως ήταν, αρχικά, το μόνο όπλο που χρησιμοποίησαν οι γυναίκες, μέχρι τους Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα. Η σπάθη των γυναικών εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στην Αθήνα το 2004.

Μεταξύ των αθλητών που έχουν διακριθεί σε  αυτό το άθλημα, ο Ιταλός Nedo Nadi είναι ο μοναδικός σκωτσέζος που έχει κερδίσει ένα μετάλλιο σε κάθε όπλο. Το 1912, στην ηλικία των 18 ετών, κέρδισε στο ξίφος ασκήσεως. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια στην Αμβέρσα το 1920, ένα ιστορικό και απαράμιλλο ρεκόρ.

Πρώτος Έλληνας ξιμομάχος ήταν ο Λεωνίδας Πύργος που στους 1ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896,  την 7η Απριλίου, κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην σύγχρονη εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ελληνική Ακαδημία Ξιφασκίας, Απειράνθου 12 Γαλάτσι, 2114046315, 6978698084, 6983504460

© 2020 www.eax.gr. All Rights Reserved.